Slank de zomer in

NIEUW-VENNEP Bij Sportschool Ben Rietdijk in Nieuw-Vennep start vanaf 1 mei voor de eerste keer een 10-weekse afvalcursus in samenwerking met gewichtsconsulente Melanie Pointl. "Natuurlijk willen velen slank de zomer in, maar de groepscursus richt zich vooral op het lange termijn effect," aldus Pointl.

Behalve gewichtsconsulente is Pointl ook ervaringsdeskundige als het gaat over gezond afvallen. Tot drie maal toe ging ze de strijd aan met haar overgewicht. Ze oogt fit, vitaal, slank en maakt een opgewekte indruk. Iemand die geestelijk en lichamelijk in balans is. "Maar ooit woog ik veertig kilo zwaarder," bekent ze. "Toen ik 25 was en op het strand liep, maakte mijn moeder me duidelijk dat het zo echt niet meer langer kon. Ik woog toen 105 kilo. Het was confronterend, maar het gaf mij wel de motivatie."

Ze vervolgt: "Ik weet precies wat de valkuilen zijn. Inmiddels ben ik vijftien jaar op mijn huidige gewicht. En wil anderen helpen ook een stabiel gewicht te behalen."

VOEDINGSBIJEENKOMST De cursus bestaat naast een persoonlijk trainingsprogramma en groepslessen ook uit een aantal voedingsbijeenkomsten, waarbij uitgebreid ingegaan wordt op de vraag wat nu precies gezonde voeding is. Er is plek voor maximaal twintig deelnemers zodat men verzekerd is van voldoende aandacht.

"Deze cursus past goed bij onze sportschool. Het is een begin van nog veel meer cursussen die we willen geven," aldus clubmanager Vincent Ruygrok. "De cursus is voor mannen en vrouwen die zelf het gevoel hebben dat zij willen afvallen. De cursisten zullen een gezamenlijk doel hebben, elkaar stimuleren en motiveren. We streven naar een blijvende gedragsverandering."

LAAGDREMPELIG Sportschool Ben Rietdijk is laagdrempelig. Ruygrok:"Vaak wordt nog ten onrechte gedacht dat er allemaal van die afgetrainde types rondlopen op een sportschool. Dat is hier niet het geval. Persoonlijke benadering en een gezellige sfeer is bij ons belangrijk."

Cursisten kunnen onbeperkt gebruikmaken van de fitnessruimte met begeleiding van professionele instructeurs of deelnemen aan een van de lessen. Het aanbod is breed met vijftig groepslessen. De deelnemers worden tijdens de eerste bijeenkomst gemeten en gewogen. Afhankelijk van de groepssamenstelling worden de thema's bepaald. Deelnemers kunnen tijdens de afvalcursus gewoon blijven eten. "Het is absoluut geen crash dieet," benadrukt Pointl. Deelnemers krijgen verder ook een personal trainingsprogramma afgestemd op de eigen wensen en mogelijkheden.

ZELFVERTROUWEN "We hopen dat de deelnemers daarna ook bij ons blijven sporten voor meer energie, meer mentale kracht en meer zelfvertrouwen. Als je je lekker in je vel voelt, dan straal je dat ook uit."

Op 24 april wordt om 20 uur in de sportschool een informatieavond georganiseerd.

Voor meer info: www.benrietdijksport.nl.