• Edward Blackstone aan het werk.

    Eigen foto

SMH laat je soepel bewegen

HOOFDDORP Bewegen? Het is helemaal 'hot'. Dat het belangrijk is om flink fysiek aan de bak te gaan, hoef je niemand uit te leggen. Of je nu voetbalt, tennist, zwemt, fietst of wandelt…. het maakt niet uit. Wie opstaat van zijn bank of stoel en inzet op sportief bewegen doet zijn lichaam (en dus zijn gezondheid) een groot plezier.

Soms echter doet bewegen pijn. En wat dan? "Simpel", zegt Edward Blackstone van Sportmassage Haarlemmermeer. "Ga naar een goede sportmasseur. Hij helpt je van je klachten af, en, ook heel belangrijk, wijst je de weg hoe je problemen voortaan kunt voorkomen." Sinds twee jaar heeft hij zijn eigen praktijk. "Sport heeft me altijd geïnteresseerd. Toen ik voor een carrièreswitch stond, was het voor mij dan ook logisch daarop het accent te leggen."

Edward Blackstone, afkomstig uit Amstelveen, was eerder in dienst bij ABN-AMRO, maar koos, toen hij de kans kreeg, voor het zelfstandig ondernemerschap. Hij werkte een tijd als dtp'er en vormgever en zag toen sport nog vooral als zijn hobby. "Voetballen, squashen, wedstrijdschaatsen. Ik was ook een tijdje assistent-leider van een voetbalteam. Daardoor kreeg ik steeds meer belangstelling voor 'beweging' en 'goed zorgen voor je lichaam'. Op een gegeven moment besloot ik mij daar helemaal op te gaan richten. Ik ben nu gecertificeerd sportmasseur en ingeschreven bij de NGS. Aan het Bernard Zweershof 3 in Hoofddorp heb ik mijn droom, een eigen praktijk, kunnen waarmaken. Overigens heb ik niet helemaal afscheid genomen van Amstelveen. Ik werk daar nog samen met een fysiotherapeut en ben als sportmasseur betrokken bij voetbalclub NFC."

Zijn praktijk is er voor sporters en niet-sporters. "Sporters behandel ik voor en na hun inspanningen. Indien nodig, ook tijdens de rust. Niet-sporters probeer ik af te helpen van vermoeide benen, stijve schouders, een stijve nek, lage rugpijn en andere klachten die vaak het gevolg zijn van een verkeerde houding of te weinig beweging. "Dat doe ik, indien gewenst, ook op locatie: bij bedrijven of bij mensen thuis. Stoelmassage bijvoorbeeld. Die verzorg ik samen met mijn fysiotherapie-collega in Amstelveen, direct op de werkvloer."

DALUREN EN BON-ACTIE Edward Blackstone hanteert drie tarieven. "Standaard, daluren en last-minute. Om met dat laatste te beginnen: wie zich meldt tot maximaal twee uur voor de behandeling krijgt 5% korting. Tijdens mijn daluren – tussen 9.00 en 12.00 uur 's morgens – werk ik met 10% korting. Wie een nieuwe klant aanbrengt, geef ik een cadeautje. Wil de aangebrachte klant een massage van 30 minuten, dan krijgt degene die mij heeft aanbevolen een bon voor ook een behandeling van 30 minuten. Gaat het om 45 minuten, dan is je cadeaubon 45 minuten, enzovoort.

Nieuwsgierig? Surf even naar mijn website: www.sportmassagehaarlemmermeer.nl. En kies dan de knop: Boek Nu."