Snuffelen bij Expo Haarlemmermeer

VIJFHUIZEN Een oud kastje om op te knappen, een langspeelplaat uit lang vervlogen tijden, die ene zo gewilde vintagejas of net dat ene artikel dat je verzameling compleet maakt. Een snuffelmarkt is bij uitstek dé locatie waar oude spullen van de één, een ander gelukkig maken. Op zondag 20 december vindt er weer, van 9 tot 16.30 uur, een gezellige Snuffelmarkt plaats in Expo Haarlemmermeer. Toegangsprijs: € 4,50 (kinderen tot 12 jaar en 80+ gratis). Parkeren: gratis.

De snuffelmarkt is van alle tijden, dus ook van deze. De populariteit van diverse tv-series over koopjesjagers die veilingen, tweedehands winkels en snuffelmarkten afstruinen op zoek naar een uniek item wat men kan doorverkopen, inspireert momenteel veel mensen om ook op jacht te gaan naar unieke artikelen die wellicht een potentieel goudmijntje kunnen opleveren.

Jongeren Ook jongeren weten de weg naar de snuffelmarkten te vinden. Waar je vroeger echt niet in tweedehands kleding over straat kon, draagt tweedehands kleding tegenwoordig bij aan het uitdragen van de individuele stijl van mensen, die tegenwoordig vrijwel nooit meer in dezelfde outfit gespot willen worden. Daarnaast bespaart het geld en is het duurzaam.

Schatzoekers De Wit Evenementen organiseert al meer dan 25 jaar snuffelmarkten door heel Nederland en heeft in die tijd jaarlijks honderdduizenden bezoekers zien rondstruinen op de Snuffelmarkten. Er is voor iedereen wat wils en het publiek is dan ook divers. Schatzoekers, koopjesjagers, handelaren en verzamelaars: allemaal komen ze samen tijdens een gezellig dagje uit.

De honderden kramen zullen gevuld zijn met speelgoed, boeken, horloges, grammofoonplaten, miniatuurauto's en vele andere verrassende spullen. De timing van deze markt is ideaal. Voor iedereen die nog op zoek is naar een uniek kerstcadeau, versiering of materiaal om de feestdagen voordelig door te brengen is de snuffelmarkt namelijk een perfecte gelegenheid.