• Annelies Roozen

Spaarne Gasthuis heeft eigen tulp

HOOFDDORP In aanloop naar het Bloemencorso Bollenstreek heeft het Spaarne Gasthuis een eigen tulp gekregen: de Spaarne Gasthuis Tulp. De Spaarne Gasthuis Tulp is maandag gedoopt door Peter van Barneveld, voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis.

De Stichting Vrienden van het Spaarne Gasthuis heeft het Spaarne Gasthuis de tulp aangeboden. Linda de Groot, voorzitter van de Stichting Vrienden: "Het Spaarne Gasthuis heeft een belangrijke regionale functie en voelt zich verbonden met de mensen die er wonen. Van de Bollenstreek, Haarlemmermeer tot Haarlem en omgeving. Met de doop van de tulp wordt hier uiting aan gegeven. De kleur van de tulp is warm roze en staat voor zorgzaamheid, een kwaliteit die goed past bij het Spaarne Gasthuis als gastvrij ziekenhuis."

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) heeft de door Jan Ligthart geteelde tulp, goedgekeurd en heeft een officieel certificaat voor de tulp afgegeven.

De Spaarne Gasthuis Tulp is te zien tijdens de Bloemencorso Bollenstreek op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2016. Als gastvrij gebaar deelt het ziekenhuis de Spaarne GasthuisTulp vrijdag ook uit aan patiënten.