Spaarne Gasthuis seniorvriendelijk ziekenhuis

HOOFDDORP Het Spaarne Gasthuis heeft maandag opnieuw het keurmerk 'Seniorvriendelijk ziekenhuis' gekregen voor zowel de locaties in Hoofddorp als Haarlem Zuid. Het keurmerk 'Seniorvriendelijk ziekenhuis' is een initiatief van een aantal ouderenbonden.

Met deze verkiezing laat het ziekenhuis zien de zorg aanpassen aan de wensen en behoeften van oudere patiënten. Daarbij gaat het met name om de kwaliteit van medische en verpleegkundige zorg en communicatie. Daarnaast tellen zaken als parkeervoorzieningen, bewegwijzering en ziekenhuisinrichting mee. De zorg aan oudere patiënten is bij het Spaarne Gasthuis dan ook vooruitstrevend en heeft op sommige punten een landelijke voorbeeldfunctie.

Oudere patiënten zijn vaak kwetsbaar bij opname in het ziekenhuis. Ouderenzorg was daarom al jaren speerpunt in het beleid van de afzonderlijke ziekenhuizen Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis. De afgelopen jaren hebben de afdelingen geriatrie ieder op hun eigen manier specifiek beleid voor oudere patiënten ontwikkeld.