• PR

SportPlaza de Estafette viert 10-jarig bestaan

HAARLEMMERMEER Het is feest bij SportPlaza de Estafette! 7 juli is het precies tien jaar geleden dat het multifunctionele sportcomplex voor Nieuw-Vennep en omstreken geopend werd. De sporthal was toen al eerder in gebruik genomen. Op 9 juli wordt er een uitdagende en leerzame watersportsurvival georganiseerd voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar die in het bezit zijn van een A-diploma. Want wie jarig is, die trakteert. Voor alle doelgroepen zullen er rondom het 10-jarig bestaan aangepaste lessen zijn.

SportPlaza de Estafette is gevestigd in een duurzaam gebouw en biedt het alles-onder-een-dak-concept. De maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel. De Estafette streeft ernaar om jong en oud in beweging te krijgen. Ellen Wüstenhoff, teamleider van de Estafette:

"Het was een spannende start. Pionieren. We moesten helemaal bij het begin beginnen en nieuwe bezoekers aan ons binden. We hadden geluk dat we in de zomer de deuren openden. De bezoekers van het gesloten buitenbad De Meerval, kwamen naar het nieuwe buitenbad. Dat zorgde meteen voor aanloop."

NAT EN DROOG SportPlaza de Estafette is inmiddels een begrip in Haarlemmermeer en onderscheidend van andere sportaccommodaties vanwege de combinatie nat en droog. Het complex is zeven dagen in de week geopend. Er worden verschillende sportabonnementen aangeboden. Er zijn inmiddels ruim duizend trouwe clubleden. Velen komen al bij de Estafette vanaf het eerste begin.

"Toen de Estafette in gebruik werd genomen, werd de Vespohal in Nieuw-Vennep gesloten. De vele verenigingen gingen in het vervolg hier sporten. Een mooie, schone en luxe accommodatie. Met name het Herbert Vissers College keek uit naar de opening van het nieuwe sportcomplex. Vijf dagen in de week maakt de school tijdens schooltijd gebruik van de sporthal die in drieën gedeeld kan worden. Tot op de dag van vandaag sporten de HVC-leerlingen in de Estafette. Maar bij mooi weer worden de lessen buiten gegeven," aldus Wustenhoff.

IMPROVISEREN Er woonden tien jaar geleden veel jonge gezinnen in Nieuw-Vennep. "In het begin waren er wel wachtlijsten. Het was improviseren want met name de beginnersgroep was vol. Op een gegeven moment hebben we het aanbod van zwemlessen flink uitgebreid. Er werden meer instructeurs opgeleid. "Inmiddels heeft de Estafette een vast en hecht team dat prima op elkaar is ingespeeld. Naast de zwemlessen, het banenzwemmen en het recreatieve zwemmen, is er op zaterdag de easy swim methode en er zijn 20 weken cursussen met gegarandeerd een A-diploma. Wij hebben ook de Licentie Zwem-ABC en worden elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid."

FITNESSRUIMTE Naast de verschillende zwemactiviteiten als aquaspinning en aquabootcamp weten bezoekers SportPlaza de Estafette ook te vinden voor andere sportactiviteiten. Het sportcomplex beschikt over een mooie fitnessruimte, zonnebanken en sauna. Ook kunnen vergaderzalen worden gehuurd. Er worden sportdagen en andere sportevenementen georganiseerd. Bij het sfeervolle restaurant 'Langs de lijn' kunnen bezoekers terecht voor een hapje en drankje, maar de horeca faciliteert ook bij evenementen.

Kinderen kunnen zich inschrijven voor de watersportsurvival via www.sportplazanet.nl . Er zijn drie tijdsblokken. De kosten bedragen 4,70 euro per kind (het reguliere tarief).