• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Studenten Nova College runnen pop-up vintage store

HOOFDDORP Studenten van Nova College project Entree Werkt hebben woensdagochtend samen met The Vintage Store uit Heemstede in het winkelcentrum Vier Meren een pop-up store geopend. De studenten runnen de winkel onder leiding en begeleiding van een medewerkster van The Vintage Store. In de voormalige winkel van Eye-wish, recht tegenover de WE, is een gezellige en sfeer volle recycle winkel herrezen.

The Vintage Store in Heemstede staat bekend om haar topkwaliteit recycle goederen, diverse events en de belevingswereld in haar eigen winkel. Alle goederen die te koop worden aangeboden, hebben al een leven achter de rug.

Nova College en The Vintage Store hebben dit moment gekozen om gezamenlijk deze pop-up store te openen zodat iedere Hoofddorper voor de kerst een uniek recycle cadeau aanschaffen. Van sfeervolle kerstversiering tot een schitterend servies, van de lang gezochte cd tot speelgoed, een vintage colbertje of een ander bijzonder kledingstuk.

ENTREE WERKT Saskia Piersma, die de studenten begeleidt vanuit Nova College project Entree Werkt, legt uit: "TVS is de initiatiefnemer van het plan. Er is elke dag een betaalde kracht in de winkel en van maandag t/m vrijdag een stagiair van de Entree opleiding sector retail. De styling van de pop-up vintage store wordt bovendien verzorgd door twee studenten van het Nova College mbo niveau 4. Aan de inrichting van de winkel hebben de studenten gezamenlijk gewerkt. Vanuit ons project Entree Werkt, waarbij het de bedoeling is om de studenten in te zetten in bedrijven om zoveel mogelijk ervaring op te doen in de praktijk, zijn we vanaf het eerste moment enthousiast ingegaan op de plannen voor samenwerking. De studenten krijgen begeleiding vanuit de opleiding."

The Vintage Store is gelegen aan de Cruquiusweg in Heemstede, net over de brug over de ringvaart. De kleding die de winkel voert komt rechtstreeks uit Londen en Parijs, de bakermat van de Vintage mode. Maar naast kleding voeren zij in haar winkel ook een groot assortiment aan: glas- en aardewerk, kookgerei, fietsen, decoratie, dvd's, cd's, lp's, boeken, schilderijen, witgoed, speelgoed en heel veel meubels. TVS werkt samen met grote Nederlandse en buitenlandse partners die hun goederen een tweede kans willen geven.