Suzuki Luykx opent pand in Zuidoost

HAARLEMMERMEER Het is een belangrijke stap in de 26 jaar dat het Suzuki-dealer Luykx nu bestaat. Naast vestigingen in Hoofddorp en Amsterdam-West opent het familiebedrijf dit weekend een derde filiaal.

"Dat staat op een heel strategische plek aan de Keienbergweg in Zuidoost. Midden in het automotive hart van dit deel van Amsterdam. Met de opening van onze derde vestiging kunnen wij ons grote dealergebied nog beter bedienen. Van oorsprong gaat het dan om Haarlemmermeer, maar ook Groot Amsterdam (incl. Noord), Abcoude, Diemen en Ouderkerk. Dit pand had overigens al eerder onze aandacht, maar toen waren we net te laat. Tesla nam het in gebruik, maar verruilde het na het geweldige verkoopsucces recent voor een groter pand om de hoek. Daarmee kregen wij alsnog de kans", vertelt Carlos Cuvelier van Luykx. Samen met zijn vrouw Bianca leidt hij het dealerbedrijf, dat vanaf vrijdag de derde tot en met dinsdag de zevende april uitgebreid stil staat bij de opening. "Misschien goed om aan te geven dat wij op tweede paasdag in Amsterdam West en Hoofddorp gesloten zijn en iedereen hier in Zuidoost van harte uitnodigen voor de festiviteiten tussen 10.00 en 17.00 uur."

Omdat de opening samenvalt met het paasweekend geldt dat -zolang de voorraad strekt- er voor iedere bezoeker een smakelijk chocolade paasei klaarligt. Verder gelden er tijdens de actievierdaagse flinke inruilpremies en staat alles in het teken van de nieuwe Suzuki Vitara. "Na de introductie van de S-Cross en Celerio is het nu tijd voor de nieuwe Vitara. Een bekende naam binnen het Suzuki gamma, maar een compleet nieuwe auto. Een moderne ruime auto die wij eerder al tijdens een preview toonden en daar vele bezoekers bijzonder aansprak. In tegenstelling tot voorheen is er nu zowel een twee- als vierwielaangedreven uitvoering, is er gekozen voor een zuinige 1.6 liter benzine- of dieselmotor en gunstige prijzen startend bij 20.000 euro. Gebleven zijn de enorme binnenruimte en de mooie uitstraling. Absoluut een auto waar wij veel van verwachten", vervolgt Cuvelier.

In de nieuwe vestiging gaan ondermeer de zoon van Carlos en Bianca werken, maar ook hun schoonzuster, neef Jeffrey en diverse medewerkers uit de vestigingen Hoofddorp en Westpoort. "Mensen met een Suzuki-hart en dat is belangrijk voor de mensen die wij hier straks als klant ontvangen voor de verkoop van nieuwe en gebruikte Suzuki's en het onderhoud ervan. Al met al is dit een belangrijke stap in de geschiedenis van ons bedrijf. Een beetje tegen de stroom in, maar belangrijk voor het merk dat wij vertegenwoordigen en passend bij onze bestaande activiteiten."

Op vrijdag en dinsdag is het nieuwe pand geopend van 8 tot 18 uur, op zaterdag en Tweede paasdag van 10 tot 17 uur.