• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

't Biervat aanwinst voor de hele regio

VIJFHUIZEN Afgaande op de grote belangstelling tijden het open huis kan het niet anders of 't Biervat, winkel voor speciaal bieren en wijnen, is een schot in de roos en moet een groot succes worden.

Wat een feest zaterdagmiddag in de prachtige winkel op de al even prachtige locatie op de hoek van de Vijfhuizerweg en de d'Yserinckweg in Vijfhuizen waar Hans en Alice Dijkzeul handen te kort kwamen om alle felicitaties en bloemstukken in ontvangst te nemen. Het getuigt van veel lef om een speciaalzaak als deze te beginnen in een dorp als Vijfhuizen, zo klink het. Maar andere bezoekers die het volle glas kwamen heffen op een bruisende toekomst van 't Biervat weten zeker dat de zaak niet alleen een aanwinst is voor Vijfhuizen, maar voor de hele regio. Immers, waar vind je een speciaalzaak met wel duizend soorten bier en heel veel bijzondere wijnen en dito whisky's en cognacs. En ook nog eens gratis parkeren voor de deur.

Hans Dijkzeul, lang en hard gewerkt en van de ambachtelijke bakkerij in Vijfhuizen een groot succes gemaakt, heeft de zaak inmiddels overgedragen aan zijn zoon René en diens vrouw Willemijn. Als bakker in ruste was het stilzitten zat en kreeg heimwee naar het contact met klanten. Reden voor hem om zich in een nieuw avontuur te storten. Hoewel, avontuur? "De reacties zijn hartverwarmend, we gaan er een mooie zaak van maken", zegt de ondernemer in hart en nieren gedreven.

Aanstaande dinsdag (22 november) gaat de winkel open.