Topscore Spaarne Gasthuis in Elsevier Beste ziekenhuizen

HOOFDDORP Het Spaarne Gasthuis scoort bijzonder goed in Elsevier 'Beste ziekenhuizen 2015'. Zowel Haarlem als Hoofddorp zijn in dit onderzoek geëindigd in de kopgroep. Beide locaties presteren maximaal als het gaat om patiëntgerichtheid. Haarlem staat als één van de 3 meest patiëntgerichte ziekenhuizen aangemerkt, terwijl Hoofddorp ook hier vermeld staat in de kopgroep.

De eindscore op Elseviers 'Beste ziekenhuizen' is gebaseerd op subscores voor medische zorg en patiëntgerichtheid. De prestaties van ziekenhuizen worden hierbij uitgedrukt in bolletjes (minimaal 1 en maximaal 4). Zowel Haarlem als Hoofddorp scoren bijna maximaal met 3 bolletjes voor medische zorg en 4 voor patiëntgerichtheid.

Peter van Barneveld, voorzitter van de raad van bestuur: "Ik ben bijzonder trots op deze hoge posities voor beide locaties van het Spaarne Gasthuis. We werken doorlopend aan de kwaliteit en veiligheid van zorg. De afgelopen periode hebben veel medewerkers ook keihard gewerkt aan de fusie en de komst van het nieuwe patiëntendossier Epic. Dan is het geweldig dat we toch patiëntgericht en veilig zijn blijven werken. Vooral de maximale score voor patiëntgerichtheid is een enorme opsteker, omdat in de missie van het Spaarne Gasthuis gastvrijheid en service aan patiënten hoog in ons vaandel staan. We zijn tenslotte niet voor niets een gasthuis!"