Trouwe klanten over 40 jaar Dirk Boer

NIEUW-VENNEP Op 1 april was het precies 40 jaar geleden dat Dirk Boer zijn garagebedrijf aan 't Kabel 90 in Nieuw-Vennep begon. De kersverse ondernemer was in de jaren daarvoor monteur bij garage en benzinestation Jelsma aan de Venneperweg.

De bedrijfsruimte van Dirk en echtgenote Dinie beperkte zich aanvankelijk tot een oud schuurtje naast de woning en breidde zich in de afgelopen vier decennia uit tot wat er nu staat. Een compact, modern allround garagebedrijf, onderdeel van de Magneti Marelli Checkstar formule en tegenwoordig gerund door Dirk's dochter Miranda en haar man Ruud.

Drie trouwe Dirk Boer klanten willen best wel iets vertellen over hun lange relatie met het familiebedrijf. Venneper Peter Huibers bijvoorbeeld: "Toen Dirk nog bij Jelsma werkte, kocht ik er begin 1972 mijn eerste auto. Wij woonden toen aan de overkant en mijn vader zei: 'Vraag Dirk of hij niet wat weet?' . Die kwam toen met een Kevertje voor ik meen 500 gulden en daar heb ik een jaar of zes met veel plezier in gereden. Als er wat aan was, ging ik bij Dirk langs. Eerst bij Jelsma en later in zijn eigen garage aan 't Kabel en dat is altijd zo gebleven. Wij zijn nu veertig jaar en heel wat probleemloze auto's verder. Onlangs heb ik bij Miranda en Ruud een bijna 1-jaar oude Opel Corsa gekocht en ook die komt uiteraard weer bij hen in onderhoud."

Een andere trouwe klant is Lineke van Meeuwen uit Nieuw-Vennep. "Ik kom hier al sinds het begin van de jaren tachtig. Ooit begon het met een gebruikte Fiat Panda, die hier ook in onderhoud kwam. Er ontstond een goede relatie en dat leidde in 1988 tot de aanschaf van mijn eerste nieuwe Panda. Destijds heb ik wel bij andere Fiat bedrijven gekeken, maar kwam hier toch weer terecht vanwege de kleinschaligheid en de manier waarop je ontvangen en behandeld werd. En … prijstechnisch waren zij ook goed en nooit de duurste! Verder gunde ik het ook aan de locale ondernemer. Weer later nam ik een Suzuki van de familie over, die hier in onderhoud ging en daarna volgde er een Ford Ka en sinds twee jaar rijd ik in deze zwarte Fiat Panda. Die was bij aflevering voorzien van een prachtige bos bloemen. Dat is een van vele goede dingen die Miranda en Ruud hebben overgenomen van Dirk."

De derde trouwe klant is Ron Mijnders. Oud-Venneper en nu woonachtig in Beinsdorp. "Ik ben hier sinds 1988 klant. Oude buren uit Nieuw-Vennep hadden familie over uit Australië en kochten bij Dirk Boer een oud Opel Kadetje, want dat was goedkoper dan een auto huren. Toen de familie terugging heb ik die Kadettillac overgenomen en er nog jaren mee gereden. Mede dankzij de goede technische zorgen van Dirk Boer. Als liefhebber van Amerikaanse auto's kocht ik in 1992 een Pontiac Starchief uit 1956. Die heb ik samen met Dirk en mijn vrouw keuringsklaar gemaakt. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar op een late zaterdagmiddag was hij klaar en door de keuring. En het aardige is dat ik die auto nog steeds heb! Voor dagelijks gebruik heb ik sindsdien vele verschillende auto's gehad. Ondermeer de oude Alfa Romeo 164 van Dirk, een Fiat Punto en nu sinds december rijd ik een Mitsubishi Space Star. Ook die heb ik gekocht nadat Ruud en Miranda de auto technisch bekeken hebben en akkoord waren. Die auto is hier nu weer in onderhoud, inclusief zaken als de uitlaat, accu en banden. Daarvoor ga ik niet naar een ander!"

Autobedrijf Dirk Boer staat voor no-nonsense, familiair, vakkundig, eerlijk, allround, vertrouwen, kostenvriendelijk en klantgericht. In het verleden leverde dat het bedrijf maar liefst vijf Gouden Fiat Sleutels op rij op. Inmiddels heeft de tweede generatie het bedrijf in handen en zetten het succes op hun eigen manier voort.