• Trudi Geevers

Tweetal Haarlemmermeerse bedrijven in Innovatie Top 100

HAARLEMMERMEER De lijst met honderd meest innovatieve mkb-bedrijven over 2019 van de Kamer van Koophandel bevat twee Haarlemmermeerse ondernemingen. Zowel MagnaVersum BV als Bio Bound BV hebben de voorlaatste schifting gehaald van de wedstrijd waarin het meest innovatieve bedrijf van het jaar wordt gekozen.

De honderd meest innovatieve mkb-bedrijven van 2019 zijn bekend. De KVK presenteerde de lijst vorige week, 25 september vindt de finale plaats en wordt bekend wie de winnaar is en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen. Ruim 400 ondernemers schreven zich in voor deze veertiende editie.

OLIFANTSGRAS Onder de honderd finalisten bevinden zich twee bedrijven uit Haarlemmermeer: bio Bound BV en MagnaVersum BV. Het in Cruquius gevestigde Bio Bound verwerkt in Haarlemmermeer geteeld olifantsgras (dat ook nog eens ganzen weert van de start- en landingsbanen van Schiphol) in betonnen producten als straatmeubilair, tegels en trappen en verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden. MagnaVersum ontwikkelt technieken en processen op het gebied van 'user engagement, datavisualisatie en analyse'. Een hiervan is het Verus Platform, waarmee consumenten met hun smartphone informatie als een video of een handleiding kunnen oproepen, direct vanaf de verpakking van een product.

De winnaar van de KVK Innovatie Top 100 2019 wordt bepaald door een jury, maar er is ook een publieksprijs. Stemmen kan vanaf begin september, meer informatie staat hier.