• Google Maps

UPDATE: Intertoys-vestiging aan Marktlaan moet deuren sluiten

HOOFDDORP (ANP) Er is hoop voor in ieder geval een deel van de winkels van het failliete Intertoys. De Portugese investeerder Green Swan maakt met een deel van de winkels een doorstart. Wat dit voor gevolgen heeft voor de vestigingen in Hoofddorp, is nog niet bekend. 

Green Swan wil ongeveer 220 winkels openhouden. Of dat aantal ook gehaald wordt, is onder meer afhankelijk van verdere onderhandelingen met verhuurders en franchisenemers. Green Swan wil een deel van de eigen winkels aan franchisenemers verkopen.

AANSLUITEN Intertoys heeft nu 286 eigen winkels, waarvan ruim de helft openblijft, en twee distributiecentra. Daarnaast zijn er honderd filialen van franchisers. Die moeten nu beslissen of ze zich bij het nieuwe Intertoys aansluiten. Meer zekerheid daarover verwachten de curatoren in de komende weken.

Voor 91 Intertoys-winkels valt sowieso het doek. Die gaan half mei dicht. Zaterdag wordt bekendgemaakt om welke vestigingen het gaat en dan begint in die filialen de opheffingsuitverkoop. Speelgoedketen Intertoys ging eind februari failliet, onder meer door aanhoudende zware marktomstandigheden. Naast de toenemende concurrentiedruk van webwinkels snoepten ook andere winkels als Kruidvat en Action klanten af van de keten.

UPDATE 14.30 uur De Intertoys-vestiging aan de Marktlaan in Hoofddorp moet de deuren sluiten. Dat is inmiddels bekend geworden. Op de website van Intertoys staat een lijst met winkels die geen onderdeel uitmaken van de doorstart van de speelgoedketen. De vestiging aan de Marktlaan is een van de winkels op die lijst. Vanaf zaterdag 9 maart begint een opheffingsuitverkoop in de winkel, zo meldt Intertoys op haar website.