• Het team van Van Groenigen Makelaardij

    Jos van Rooijen

Van Groenigen Makelaardij viert dit jaar 50-jarig bestaan

HOOFDDORP Van Groenigen Makelaardij, al vanaf de start gevestigd aan de Hoofdweg, viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Gaandeweg dit jaar zullen er leuke acties volgen. Dat daarbij de klant centraal zal staan, dat staat inmiddels wel vast, weten Arlette Tullenaar en Bart Beukers. "Want de klant staat al 50 jaar centraal en zal dat ook de komende decennia doen."

Een halve eeuw Van Groenigen Makelaardij. Een mooi moment om bij stil te staan en om voorzichtig een blik in de toekomst te werpen, laten de Kandidaat makelaar Arlette Tullenaar en Register makelaar/taxateur Bart Beukers weten die dit jaar zelf respectievelijk 10 en 25 jaar werkzaam zijn bij Van Groenigen Makelaardij.

"Zo'n 50-jarig bestaan is best wel iets om trots op te zijn, want dat bereik je niet zomaar. Dat vraagt kennis van zaken, thuis zijn in je regio, flexibel kunnen zijn en snel inspelen op een markt die altijd in beweging is.

Maar ook goed kunnen luisteren naar je klanten, meedenken en de goede vragen stellen", weten beiden uit ervaring.

"Kennis en ervaring, in 50 jaar opgebouwd, maakt ons tot specialisten op het gebied van aankoop, verkoop en verhuur van woningen en bedrijfspanden, taxeren en verkoop van nieuwbouw woningen.

We luisteren naar de wensen van de klant en denken met hen mee."

Die werkwijze was er al vanaf de eerste werkdag in 1968 toen Bab van Groenigen de huidige makelaardij startte aan de Hoofdweg in het centrum van Hoofddorp.

Dezelfde tijd dus van de grote uitbreidingsgebieden als Pax en Bornholm, en niet veel later Toolenburg en Floriande.

In de beginjaren '90 is het kantoor verhuisd naar de huidige locatie aan de Hoofdweg 714 en werd het team versterkt met Bart Beukers (1993) en Jan-Kees Wisse (1994).

"Dat was echt een totaal andere woningmarkt", weet Beukers zich nog te herinneren.

"Toen kon je nog niet alles terugvinden op het internet. In 2002 is de website van Funda gekomen en konden mensen zelf ook eerst informatie van een woning opzoeken."

Uiteindelijk heeft hij in 2006 samen met Jan-Kees Wisse het kantoor van Bab van Groenigen overgenomen.

In 2008 openden zij zelfs een 2e vestiging in Nieuw-Vennep en in 2017 zijn zij gestart met Internetmakelaars.nl. Tevens is in 2017 Arlette Tullenaar als partner toegetreden in het bedrijf. En zo kunnen beiden nog wel meer hoogtepunten noemen uit 50 jaar Van Groenigen.

"De woningmarkt heeft de afgelopen 50 jaar niet stil gezeten. En dat geldt uiteraard ook voor Van Groenigen Makelaardij", laten beiden weten die meteen speciale aandacht vragen voor de huidige woningmarkt.

Dat is een markt die vooral gekenschetst kan worden als hectisch mede door het lage aanbod aan (betaalbare) woningen en als gevolg daarvan snel stijgende verkoopprijzen.

Rustig blijven en goed om je heen kijken, lijken in dit kader vreemde woorden, maar de specialisten van Van Groenigen Makelaardij noemen ze toch.

"Een huis kopen is voor velen de belangrijkste financiële beslissing van hun leven. Daar moet je goed over nadenken", laten Tullenaar en Beukers weten.

"Dan is het goed om te weten dat wij over veel ervaring en kennis beschikken. Dat we altijd het belang van de klant voorop stellen. 50 jaar ervaring komt dan goed van pas."

Van Groenigen Makelaardij is gehuisvest aan de Hoofdweg 714 in Hoofddorp.

Voor meer informatie over het brede dienstenpakket, zie www.vangroenigen.nl.