V&D na bijna 130 jaar uit straatbeeld

HOOFDDORP V&D krijgt geen doorstart. De curatoren van het failliete warenhuisbedrijf zijn er niet in geslaagd tot een akkoord te komen met de potentiële koper, lieten ze dinsdagmiddag weten.

Daarmee krijgen alleen de externe vestigingen van La Place een nieuw bestaan. Die zijn eerder overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo. Een 'zeer beperkte groep V&D-medewerkers' zal de komende weken onder leiding van de curatoren de boedel van het warenhuisbedrijf afwikkelen. Dat geldt ook voor de vestiging aan het Marktplein in Hoofddorp.

Waarom het niet gelukt is tot een vergelijk te komen, kon de zegsman van de curatoren niet aangeven. "Het was een hele moeilijke puzzel'', zei hij. Behalve de beoogde nieuwe eigenaar moesten onder meer de winkelverhuurders en banken meewerken aan een doorstart.

Nu het doek definitief is gevallen zijn circa 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants hun baan kwijt. Vakbond FNV noemde die werknemers in een eerste reactie de grootste verliezer. "Het V&D-personeel verliest op alle fronten'', aldus FNV-bestuurder Niels Suijker. "Natuurlijk zullen we onze leden bijstaan waar mogelijk, maar we kunnen helaas geen banen voor ze creëren.''