• Joris, Deborah, Stijn en Bo: - Vijfhuizen Culinair wordt weer een fantastisch feest. -

    Trudy Witteman

Vijfhuizen Culinair op zaterdag 16 juni

VIJFHUIZEN Nog even en dan barst Vijfhuizen Culinair in alle hevigheid los. Zaterdag 16 juni is de brink van het dorp opnieuw het culinair middelpunt van het dorp. Met heerlijke proeverijen, verkoelende drankjes en hopelijk prachtig weer.

Aan de organisatoren Bo Blankert, Stijn van den Boogaard, Deborah den Butter en Joris van der Kleij zal het niet liggen. Al heel lang zijn ze in de weer om ook van deze vierde editie een groot succes te maken. En ze weten zeker dat het opnieuw gaat lukken. "Iedereen is enthousiast. Mensen kijken echt uit naar het evenement dat een mooie traditie aan het worden is", zegt het viertal dat elkaar al kent vanaf groep 1 van basisschool De Tweemaster. Na al die twintig jaar weten ze precies wat ze aan elkaar hebben.

Opnieuw komen de plaatselijke restaurants 't Fort, Het Graanpakhuis, de Koperen Hemel en cateringbedrijf Smoking BBQ met verrassende gerechten. Na het succes van vorig jaar zijn er dit jaar opnieuw poffertjes en pannenkoeken verkrijgbaar. Er zijn twee nieuwkomers dit jaar. Het met Pasen heropende restaurant De Oude Meerpaal wil zich graag presenteren aan het dorp en ook de fonkelnieuwe ijssalon Topa is present. Het familiefeest steeds verbeteren en daardoor voor iedereen zo mooi en gezellig mogelijk maken. Dat is de insteek van de organisatoren en daarom krijgt de muziek een andere plekje. Niet langer meer bij het André Kuipers Prieel, maar juist aan de andere kant met de rug naar de apotheek. Met dus het geluid van het appartementencomplex áf. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van bewoners. Speciaal voor de kinderen komt er weer een verrassingstent te staan met lekkere hapjes en leuke activiteiten.

Vijfhuizen Culinair wordt ook dit jaar gehouden van 15 tot 23 uur. De mooiste dag van het jaar wordt het evenement waar jong en oud(er) zich thuis voelt, wel genoemd. Wie heel even wil langskomen is net zo welkom als wie langer wil blijven zitten. Het evenement staat niet als één huis, maar als vijf huizen.