• pr

Visueel beperkte Jeroen verrast kinderen met ballonnen

HOOFDDORP Onlangs stond Jeroens Balloons in Hoofddorp Winkelstad. Bijzonder, want Jeroen is voor 95 procent blind. Maar ondanks zijn beperking kan hij heel goed van ballonnen de leukste figuren maken. De kinderen vonden het het wachten waard. Zondag 23 juni staat Jeroen opnieuw in Hoofddorp Centrum.

Jeroen van der Linden is 44 jaar en komt uit Weesp. Op zijn 16de kreeg hij een hersentumor en is daardoor slechtziend geworden. Met links ziet hij nog maar 5 procent en met rechts 2 procent. Van beroep is Jeroen sportmasseur, maar hij heeft daarnaast een uit de hand gelopen hobby: Jeroens Balloons. Hij maakt van ballonnen diverse creaties voor kinderen.

LANGE RIJ Op Hemelvaartsdag stond Jeroen al in Hoofddorp Winkelstad. De rij kinderen (en hun ouders) was lang. Door zijn slechtziendheid duurt het maken van één creatie wat langer, maar iedereen had daar begrip voor en het was het wachten meer dan waard.

Jeroen heeft het geleerd van YouTube. Daar heeft hij een aantal ballonnenartiesten uit Amerika gevonden die heel goed uitleggen wat zij doen. Daarnaast heeft Jeroen een hele grote tv en als hij het wil bekijken, gaat hij daar dichtbij zitten zodat hij het een beetje kan zien. Verder is het heel veel oefenen. Hij moet veel uit zijn hoofd leren, want even naar een voorbeeld op een foto kijken is met een visuele beperking niet zo makkelijk.

Jeroens Balloons staat op zondag 23 juni van 12.00 tot 16.00 uur op Polderplein-Binnen (plein HEMA).