• PR

Welkom bij Dragon Tuina

HOOFDDORP Een pijnlijk stram lichaam boordevol stress: het maakt je dagelijks functioneren moeilijk. De spanning zit je letterlijk in de weg en moet verdwijnen. Massagetechnieken uit  China blijken dan een uitstekende therapie.

Maar een reisje maken naar China hoeft niet. "Nee hoor, wij brengen het Verre Oosten naar je toe", zegt Ling Xin, eigenaresse van Instituut Dragon Tuina. "Wie spanning en stress kwijt wil, hoeft niet verder dan het centrum van Hoofddorp. We zitten aan de Hoofdweg 716. Inmiddels al ruim vijf jaar." Ling Xin studeerde in China op academisch niveau af als massagedeskundige en acupuncturiste en is als zodanig erkend door alle zorgverzekeringen. "Het leven in het westen is druk en vol haast. Het leek een goed idee ook hier Chinese massagetechnieken te introduceren. Ik ben zeven jaar geleden in Kudelstaart gestart. Het bleek een gat in de markt. Via mond-tot-mond reclame groeide mijn praktijk snel en ik moest denken aan uitbreiding. Die kans kreeg ik hier in Hoofddorp: een prachtige locatie om een grote variatie aan behandelingen aan te bieden."

Wie het pand aan de Hoofdweg binnenloopt voelt de dagelijkse hectiek direct wegglijden. Lichte tinten zorgen voor een sfeer van ontspanning, Chinese ornamenten in rood - een belangrijke kleur in de Chinese cultuur - brengen het Verre Oosten dichtbij. "We hebben verschillende typen behandelkamers. Voor één persoon, maar wie liever tegelijk met een vriend, vriendin of partner wordt behandeld, kan gebruik maken van onze duo-kamers. En we hebben een schoonheidssalon, want ook een goed verzorgd uiterlijk draagt bij aan ontspanning. Dat geldt niet alleen voor je gezicht, maar ook voor je handen en voeten. Pedicure en manicure horen er bij ons dan ook bij. Onze behandelingen, voor mannen en vrouwen, zijn van medische aard en bedoeld voor genezing van  pijnlijke gewrichten en spieren. Dat helpt je beter te functioneren, maar ook om beter te slapen. Migraine, een typische spanningshoofdpijn, kan er ook door verdwijnen. Na al een paar behandelingen zie je resultaat. Je voelt je lusteloos en uitgeblust? Denk dan eens aan massage van de nek, bijvoorbeeld een stoelmassage. Of aan voetreflexmassage, of een hotstone behandeling voor te strak gespannen spieren. Je voelt de energie terugkomen. Inmiddels hebben wij hier zo'n 1700 mensen behandeld. Dat zegt toch wel iets."  

Wie zich vanaf februari bij Dragon Tuina meldt krijgt bij vier behandelingen de vijfde voor de helft van de prijs. "En, zoals al gezegd, wij zijn erkend door de zorgverzekeringen. Afhankelijk van individuele polissen is een vergoeding mogelijk. En weet je dat massage ook een origineel cadeautje kan zijn? Misschien een idee als je iemand wil verrassen?

Dragon Tuina, Hoofdweg 716, Hoofddorp. Tel. 023-6200099. Behandeling op afspraak.

Internet: www.dragontuinahoofddorp.nl